til forsiden
 
 
  Forside    Om Architegn    Papirvare    Tegneartikler    Bøger    Modelmaterialer    Kontakt    Handelsbetingelser    Nyhedsbrev    
 
 
 


Aarhus


Kolding
 

A BEAUX ARTS EDUCATION FOR THE 21st CENTURY

Aarhus Documents – A Beaux Arts Education for the 21st Century

Den 22. februar er der reception på den første bog i serien ’Aarhus Documents’ fra Arkitektskolen Aarhus: ”A Beaux Arts Education for the 21st Century”.
Det sker kl. 16.30 i Foyeren i Udstillingsbygningen, Nørreport 22. Her vil rektor Torben Nielsen og bogens redaktør, gæsteprofessor Gerard Reinmuth, præsentere bogen.
Alle er velkomne.
...
Hvordan møder en arkitektskole med rødderne stærkt plantet i Beaux Arts traditionen de betingelser, som det 21. århundrede byder på?
Det spørgsmål stillede rektor Torben Nielsen i 2008 en gruppe undervisere og forskere, som havde forskellige faglige interesserer og pædagogiske tilgange. De fik til opgave at belyse og diskutere arkitektuddannelsen på Arkitektskolen Aarhus – fra første til sidste studieår. Samtidig skulle gruppen give et konkret bud på, hvordan det første studieår kunne reformeres – i lyset af et ønske om at skabe bedre sammenhæng mellem uddannelse, forskning og praksis på Skolen.

Gruppens forslag til en fornyelse af 1. studieår er siden blevet afprøvet i forskellige konstellationer og endeligt testet i studieåret 2009/10. ”A Beaux Arts Education for the 21st Century” er en registrering af processen, der førte til udviklingen af den nye studieordning, og en samling af de studenterprojekter, der blev udført det pågældende år.
Bogen debatterer studieændringerne på Arkitektskolen Aarhus – i håb om at kunne provokere og skabe diskussion og inspiration. Den henvender sig til en bred læserskare: Fra unge, som overvejer at starte på arkitekturstudiet, til undervisere og forskere, som står over for lignende udfordringer. Desuden er det håbet, at også udøvende arkitekter vil finde indholdet relevant – i en vedvarende refleksion over egen praksis.
Det er en person udefra – én som ikke er en fast del af Skolen og dens historie – der har fået frie hænder til at analysere, kritisere og give sin ærlige mening om Arkitektskolen Aarhus – på godt og ondt. Redaktøropgaven har nemlig været overdraget til den australske arkitekt Gerard Reinmuth, der siden studieåret 2009/10 har været gæsteprofessor på Arkitektskolen Aarhus. Øvrige bidragydere til bogen er lektorerne Anders Gammelgaard og Anne Elisabeth Toft.

A BEAUX ARTS EDUCATION FOR THE 21st CENTURY
(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

Pris: 260,00 kr.

stk. 


 
   
 

powered by GATE technologies solutions
 
send en mail