til forsiden
 
 
  Forside    Om Architegn    Papirvare    Tegneartikler    Bøger    Modelmaterialer    Kontakt    Handelsbetingelser    Nyhedsbrev    
 
 
 


Aarhus


Kolding
 

DANSKE KUNSTNERTAPETER 1930

Museumsinspektør og seniorforsker Vibeke Andersson Møller fra Nationalmuseet sætter i dette store og smukke bogværk fokus på tapeterne fra en spændende epoke inden for dansk rumkunst og boligindretning: modernismen.Vi følger udviklingen fra de første tiltag i 1930, hvor tapetfabrikkerne engagerede danske kunstnere til at højne kvaliteten af danske tapeter, og de følgende 35 år frem til "den hvide død", hvor hessian og malede vægge, oftest hvide, blev danskernes foretrukne.

Listen over kunstnere og arkitekter, som var involveret i design af kunstnertapeterne, er lang og omfatter både de meget kendte som Arne Jacobsen, Axel Salto, Ib Andersen, Gunnar Aagaard Andersen, Ebbe og Karen Clemmensen, Bent Karlby, Ib Buch og Preben Dahlstrøm, men også en lang række mindre kendte kunstnere. Alle var de med til at sætte deres præg på danskernes boliger.

Vibeke Andersson Møller er glimrende formidler og hendes bog henvender sig både til den design- og kulturhistorisk interesserede lægmand, samtidig med at den indeholder alle de stikordsregistre og indgange, der gør den til et fagredskab for konservatorer, arkitekter, designere, kunsthistorikere, indretningsarkitekter m.fl.

Bogen kan læses som et oversigtsværk over udviklingen i danske kunstnertapeter, men er også en fascinerende fortælling om rumkunst i den modernistiske periode. Derudover kan den benyttes til bestemmelse af konkrete tapeter fra perioden.
Bogen giver en spændende indsigt i en svunden æra som ikke ligger længere væk end at de fleste af os kan huske stil, boligindretning og ikke mindst tapeter fra vort barndomshjem eller vore bedsteforældres hjem.

DANSKE KUNSTNERTAPETER 1930

Pris: 388,00 kr.

Bogen er ikke på lager - kontakt venligst butikken på tlfnr. 8936 0225 eller send en mail for at aftale nærmere.


 
   
 

powered by GATE technologies solutions
 
send en mail