til forsiden
 
 
  Forside    Om Architegn    Papirvare    Tegneartikler    Bøger    Modelmaterialer    Kontakt    Handelsbetingelser    Nyhedsbrev    
 
 
 


Aarhus


Kolding
 

KRITISK BY - CRITICAL CITY

Det er et paradoks, at den danske velfærdsby i den senmoderne periode både har vist sig at være en historisk succes og – måske – en endnu større fiasko. For samtidig med, at byer som København og Aarhus soler sig i international opmærksomhed og får ros for den høje livskvalitet, de tilbyder borgerne, så er der alvorlige øko­nomiske ubalancer og strukturelle og langsigtede udfordringer med byernes økonomiske og bæredygtige udvikling. På meget kort tid er de danske velfærdsbyer på vej til at blive velstandsbyer. 

Kritisk By er en debatbog, der gennem essays, billeder og interviews med førende arkitekter og byforskere diskuterer den danske velfærdsby anno 2019. Verdensberømt for rent havnevand man kan bade i, en enestående cykelkultur og store investeringer i generøse offentlige rum og bygninger. De danske velfærdsbyer har oplevet en historisk vækst i antallet af indbyggere. Havnearealer er blevet til nye blå parker, cykelstier og rekreative aktiviteter dukker op overalt i byens rum. Men velfærdsbyen er på meget kort tid blevet et sted, hvor færre og færre mennesker med lav - og mellemindkomst har råd til at bo, hvor boligpolitkken har fejlet og klimaomstillingen er både besværlig og langsom. Det har store konsekvenser for mange mennesker, og sætter pres på byen som et rum, hvor alle sociale lag kan finde en plads. På to årtier er vores grundforestilling om byen som et tilgængeligt, fælles rum, for alle de mennesker, der ønsker at opsøge det urbane liv blevet vendt på hovedet. Velstandsbyen er kommet for at blive, og den er ikke for de mange. 

Centrale bybegreber som liveability, gentrificering, fællesskab og risiko diskuteres for at forstå de byideologiske strømninger, der definerer nutidens byer.

Bogen er dobbeltsproget, Dansk/engelsk.

KRITISK BY - CRITICAL CITY

Pris: 350,00 kr.

stk. 


 
   
 

Powered by frontGATE solutions
 
send en mail